Spoznaj konkretna orodja za premagovanje strahov, dvoma, jeze, strahov...

Pokazala ti bom kako in kdaj jih uporabiti.  DANUBA, svetovanje za zivljenje

Blog

Custva in kam z njimi?

Posted by Barbara Pust Velikanje s.p. on February 4, 2017 at 7:20 AM

Ja, vem, čustva vam gredo na živce. Niste edini. Ob misli na čustva postanemo nestrpni, nočemo govoriti o tem, pogostokrat zamenjamo temo pogovora.... Pa vendar imajo čustva svoj smisel. So kot vez med umom in srcem. Povezujejo nas s seboj. Dajejo nam znak, da vemo kje se trenutno nahajamo.

In vendar, ko danes vprašam najstnike, kaj čutijo ali katero čustvo je to, nimajo pojma. Ker takrat, roko na srce, nikogar to niti ne zanima. Njihova pozornost je takrat na zunanjih stvareh, na družbi, zabavah, prijateljstvu...

Pa ne moremo mimo tega. Zavedanje čustev, njihovega pomena, nam šele prinese moč in mir v naša telesa.

Ko prepoznamo čustvo, vemo koliko smo oddaljeni od sebe. Če se počutimo prijetno, smo povezani s seboj in če se ne počutimo prijetno, smo oddaljeni od sebe oz ne razmišljamo v pravo smer.

In kdaj se počutimo prijetno?

Ko so naše misli usklajene s tem kar misli naš višji jaz ali naša duša.

In kdaj se počutimo neprijetno?

Ko naše misli ali naša trenutno izbira ni usklajena z našim višjim jazom.

In kaj je naš višji jaz?

Nevidni del nas samih. Je tisti del, ki se ga večina ne zaveda, pa vendar obstaja. Ni viden, ga pa lahko občutimo ali slišimo. Imamo fizično telo in dušo. Oba dela skupaj tvorita tebe. Smo jing in jang, vidno in nevidno. In s tem imamo tudi svoje vodstvo. 

Čustvena lestvica vam lahko pri tem samo pomaga. Na tem spisku je vrsta čustev, od najnižje vibracije do najvišje. Čustvena lestvica nas uči dopuščati ta čustva, jih sprejemati, še prej pa ozavestiti, kaj sploh čutimo. Od tega je namreč odvisno, kaj bomo kreirali v svojem življenju. Ali ste na nekem področju, npr. odnosu s partnerjem stalno v vibraciji strahu ali dolgočasja....ali pa v ljubezni....?

In vibraicija kreira še več tega.

Poglejte čustveno lestvico in preverite svoje trenutno stanje.

In kako lahko spremetnite to stanje?

Esther in Jerry Hicks o tem predavata že vrsto let: https://www.youtube.com/watch?v=oYFTiNCmSd0&t=7s" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=oYFTiNCmSd0&t=7s

Čustveno lestvico najdete v Knjigi hvaležnosti

In še namig: fotokopirajte stran s čustveno lestvico in si jo prilepite k postelji, v kopalnico... Tako boste redno preverjali svoje stanje in v skladu s tem tudi ukrepali. Zaznati svoje počutje, pomeni biti v trenutku, tukaj in zdaj.

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments