Spoznaj konkretna orodja za premagovanje strahov, dvoma, jeze, strahov...

Pokazala ti bom kako in kdaj jih uporabiti.  DANUBA, svetovanje za zivljenje

Blog

Neznano je lahko tudi varno

Posted by Barbara Pust Velikanje s.p. on March 27, 2017 at 10:20 AM

Kako je zanimivo, ko se človek za nekaj odloča in se ne more odločiti. Kljub temu, da ve, da je to zanj dobro, odlično in da to potrebuje, ampak še vedno se boji.

 

V zadnjih dneh sem sama tako veliko delovala. Vseskozi pa sem se zavedala in se opazovala. Dovolila sem si stopiti naprej, kljub ogromnim strahovom. Imela sem odlične izgovore, da ne bi. Najboljši izgovor pa je, ko pravimo: nimam zadosti denarja ali nimam časa. Tako se super zavarujemo pred naslednjim korakom.

 

Strah. Naš večni spremljevalec. In največkrat nas zablokira. Strah nas je nepoznane situacije, če bom zmogla, če bom imela zadosti denarja za plačilo, če imam pravo znanje za to....

 

In, ko pride strah, pride tudi dvom vase, dvom ali jaz to sploh potrebujem, je to sploh prava pot zame...?

In neodločnost, bi - ne bi? Milijonkrat gre ta misel skozi naše glave. Za in proti variante so znane. Eno mi sporoča glava, drugo moje srce. Srce želi, glava nasprotuje in išče razloge proti.

 

Uravnotežit um in srce je tisto najboljše. Nekaj zdravega razuma in strast, ki prihaja iz srca. Nato pa koraki, AKCIJA....polet.

 

Poznam stanje, ko stojiš na mestu, ko šibaš že 10 krog in še nič se ne spremeni. Poznani so mi izgovori, še tole naredim, pa mogoče tole, pa ...in že šibaš 11 krog...spet brez spremembe. Nato greš v ubogi jaz, v pritoževanje, jok ali jezo in dvom, čisto nemoč.

 

Kaj, če je strah samo pokazatelj kje je tvoj največji dragulj?

 

Ključ, da prideš do njega je, da greš naprej. Da si dovoliš, da se naučiš izražati sebe, dati drugim svojo strast, deliti sebe, da si najboljša verzija sebe. Da si prispevek temu svetu. Da je svet zaradi tebe boljši. Da odlično opraviš svoje 'dušno' delo!

 

V času, ko je človek živel še v jami in je bil odvisen od svojega zdravja in hitrosti, je neznano pomenilo nevarnost. Sedaj ni več tako, informacije v naših možganih pa so ostale. In vsak dan, delujejo s svojo polno močjo, saj je njihova naloga obvarovati nas pred nevarnostjo. Zato je neznano čutiti tako nevarno in strašno. Zaradi tega lahko naš pračlovek zamrzne, pobegne ali se bori.

 

In zato potrebuješ tudi nekoga, ki ti pokaže, kako lahko lahkotno prideš do cilja. Če si že naredil(a) vse kar znaš sam(a), je čas, da greš še korak dalje.

 

Sama hodim skozi podobne labirinte kot vi, skozi podobne strahove in ko jih presežem, lahko pokažem, kako se to naredi, tudi vam.

 

Kaj vse lahko pridobite s tem, ko se premaknete naprej? Kaj lahko izgubite?

 

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments