Spoznaj konkretna orodja za premagovanje strahov, dvoma, jeze, strahov...

Pokazala ti bom kako in kdaj jih uporabiti.  DANUBA, svetovanje za zivljenje

Blog

Kot bi bila v loncu pokritem s pokrovko

Posted by Barbara Pust Velikanje s.p. on April 19, 2017 at 5:05 AM

Veliko let nazaj sem si utirala pot skozi svoje strahove, prepreke, ovire. Vse kar se je pravzaprav dogajalo v moji okolici je bil samo odraz mojih prepričanj. Odločila sem se, da se bom udeležila določene delavnice. Mož me pri tem ni podpiral. Rekel ni ne 'ja pojdi', ne 'ne smeš' ali 'ni mi prav'.

Samo njegovo telo je izražalo nestrinjanje. In mene je to tako zelo motilo, da sem postala jezna in napadalna. V sebi sem imela cele monologe o tem kako prav je, da grem in se izobražujem.

Počutila sem se ujeto. Kot bi imela zvezane roke. Kot bi bila v loncu s pokrovko in nisem mogla vdihniti s celimi pljuči.

Hkrati pa sem bila polna krivde. In to je odražal moj mož. Občutek krivde, da grem in se posvetim sebi. Samo sebi. Krivda, ker ne delam za družino, ampak za sebe. Ker nisem imela odobravanja. In seveda iskala sem izgovor, da ne bi šla.

Danes vem, da je to popolnoma normalen potek dogodkov. Ko se odločiš, ko sprejmeš izziv, se začne proces čiščenja. Na plano pridejo vsi tvoji pomisleki, dvomi, neodločnost, krivda, strah....Vse kar je v tebi. In na tej točki se zgodi, da se tudi premisliš, in greš nazaj. V svojo luknjico kjer je super in fajn.

 

Wayne Dyer je to lepo razložil: če stisneš pomarančo, dobiš pomarančni sok. In ko pride do pritiska na tebe, dobiš iz sebe to kar je v tebi. In če je tam strah in dvom, bo to prišlo na površje.

In zato so naše odločitve vredne zlata. Da se pomikamo naprej in jasno vidimo, kaj nas tako močno drži nazaj, da tega nismo že prej storili.

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments