Spoznaj konkretna orodja za premagovanje strahov, dvoma, jeze, strahov...

Pokazala ti bom kako in kdaj jih uporabiti.  DANUBA, svetovanje za zivljenje

Blog

Samo za trenutek (Pisma from above)

Posted by Barbara Pust Velikanje s.p. on June 14, 2017 at 8:10 AM

SAMO ZA TRENUTEK

Bila je zima. Mraz. Ko si dihala se je kadilo iz tvojih ust. Še dlačice na obrazu so zamrznile. Bil je mir. Neskončen mir.  Občudovala si zamrznjene snežne kristale in globoko vpijala mir v sebe. Rabila si to, čeprav ni bilo prijetno. Malce neprijetno je biti v takem mrazu. A prav to neudobje ti je dalo več, kot vse do zdaj. 

Brez tega občutka ne bi doživela tega miru. In to je vredno več, kot vse bogastvo tega sveta. Mir. Ko ne slišiš ničesar, ko je vse tiho. Samo bitje srca in tvoje dihanje. To je vse kar zaznavaš. Zapreš oči in samo si. Ti trenutki so samo tvoji. Zapomni si jih. Nikdar več ne bodo isti. 

Za seboj že zaslišiš klice ljudi, s katerimi si tu. Kličejo te nazaj. Nazaj v življenje. Nazaj k njim. Odveč ti je. Še bi bila tu. Še bi uživala mir. Tu nič ne boli, nihče nič noče od tebe. Zavzdihneš, si nadeneš nasmešek na obraz in se vrneš. A misel na to, kar si doživela ti ne da miru.

Zvečer imaš nekaj trenutkov zase. Na toplem si. Varna. Zapreš oči in iščeš ta občutek, ki je bil prisoten tekom dneva. Ni ga več. Samo približek tega. Kam je šel?

Vajo ponavljaš vsak večer. Vse samo zato, da bi za sekundo lahko zopet okusila to blaženost. In nekoč se zgodi. Samo za trenutek. Ko si sproščena. Ko ničesar ne pričakuješ. Ko že pozabiš. In ta majcen mali trenutek te napolni z upanjem in zaupanjem in zavedanjem, da je možno še več in da obstaja en drugačen svet. Da je možno živeti tudi drugače. In spomin na ta trenutek ti daje upanje.

Ko ničesar ne pričakuješ. In se samo predaš. Samo za trenutek.


http://www.barbarapust.com/vip-vikend

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

2 Comments

Reply MichaelSaiva
3:59 PM on January 21, 2018 
МЕГАСТО
Reply Adrianoinhet
2:06 AM on July 22, 2020 
Regards, An abundance of stuff.
personal loans for bad credit